Akadálymentes
Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
COVID-19 szűrés
Közzététel
Kapcsolat
Főoldal Szakrendeléseink Laboratórium

Laboratórium

A Szent Margit Rendelőintézet kizárólag a III. kerületi vagy illetékességi területen belüli állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező, vagy a III. kerületi családorvosi beutalóval érkező páciensek laborvizsgálatát tudja elvégezni. Laboratóriumunk munkatársai hétfőtől péntekig 6:30-tól 10:00-ig veszik le a vizsgálathoz szükséges vérmintákat.
 

A VÉRVÉTEL RENDJE:

Helyszín: Rendelési idő:
Vörösvári úti szakrendelő: 06.30 – 10.00 között csak az időponttal rendelkező betegeket tudjuk fogadni
Csobánka téri szakrendelő: 06.30- 10.00 között csak az időponttal rendelkező betegeket tudjuk fogadni

Mintaleadás
Laboratóriumunk a családorvos vagy szakorvos kérésére számos mintát fogad be és dolgoz fel (pl. vizelet, széklet, torok- és orrváladék, sebváladék, stb.) Minden esetben a minta leadásához szükséges időpont vagy hétfőtől csütörtökig 9:00 – 11:30 között FÉLÓRÁNKÉNT időpont nélkül fogadjuk be a hozott mintákat.

Időpont kérés
Rendelőintézetünk laboratóriuma  csak előzetesen kért időpontra tudja fogadni pácienseit. Kérjük, hogy a vérvétel gördülékenysége, a várakozási idő minimálisra csökkentése érdekében kérjen időpontot a +36 21 383 22 29-es telefonszámon, mely hétköznapokon 7:00 - 15:30 között érhető el.  

Vérvétel menete:

 • Laboratóriumunkban automata betegirányítási rendszer működik, ezért kérjük, hogy előjegyzett időpontjához legalább 10 perccel korábban érkezzen a vizsgálatra.
 • Épületünk II. emeletén, a betegfelvételi pult és a vérvételi helyiség között keresse meg a hívószám kiadó automatát. Az automata kérni fogja 9 jegyű TAJ-számát, ezért kérjük, TAJ-kártyáját időben készítse elő.
 • A laboratóriumi vizsgálatokat a betegfelvételi pultnál dolgozó munkatársaink rögzítik rendszerünkbe, hívószáma tehát elsőként a betegfelvételi pult fölött található kijelzőn jelenik meg. Kérjük, a gyors adatfelvétel érdekében – akár felnőtt, akár kiskorú – készítse elő:
  • beutalóját,
  • TAJ-kártyáját,
  • személyi igazolványát és
  • lakcímkártyáját.
 • A betegfelvételt követően a vérvételi helyiség fölött található kijelzőn fog megjelenni hívószáma és kollégáink leveszik a szükséges mintát.
 • Javasoljuk, hogy a vérvételt követően a váróban foglaljon helyet 1-2 percre.

Laboratóriumi vizsgálattal kapcsolatos fontos tudnivalók

 • a beutalón szerepelni kell a beküldő orvos körpecsétjének, a kilencjegyű ágazati kódjának, illetve az aláírásának
 • feltétlenül szükséges feltüntetni a beutalón a kért vizsgálatokat, mert kizárólag azokat áll módunkban elvégezni
 • a terheléses vércukor vizsgálat elvégzéséhez is előjegyzés szükséges, amelyet a laboratórium munkatársasi adnak személyesen vagy telefonon (csak terheléses vércukor vizsgálatra):
  Vörösvári út: +36 1 388 9180/124-es melléken naponta 11:00-14:00 között
  Csobánka tér+36 1 454 7500/286-os melléken naponta 11:00-14:00 között
 • egyes vizsgálatok pl. sportorvosi, üzem-egészségügyi, 18 év feletti tanulók, iskolaorvos által előírt vizsgálatainak elvégzése térítésköteles
 • a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. csak NEAK által finanszírozott vizsgálatok elvégzését vállalja. Amennyiben NEAK által nem támogatott vizsgálatra van szüksége, kérjük, forduljon az Óbudai Rendelők Egészségügyi Szolgáltató Kft-hez, melynek elérhetőségeit a következő linken találja: http://www.obresz.hu/kapcsolat

Leletkiadás
Laboratóriumi leletét személyesen, e-mailben, háziorvosánál vagy a beküldő szakrendelésen kaphatja meg.
 
Személyesen
A leletkiadás helye független a vizsgálat helyétől (kivételt képez ez alól a vércsoport meghatározás és a tenyésztési eredmények), vagyis a Vörösvári úton végzett vizsgálatok eredményei átvehetők a Csobánka téri rendelőben is, és viszont.

Napok: Rendelési idő:
VÖRÖSVÁRI ÚT: HÉTFŐTŐL – PÉNTEKIG: 11.30 – 20.00 (11:30 – 14:00 között a II. emeleti Laboratóriumban, 14:00 – 20:00 között a Rendelőintézet földszintjén található Betegfelvételi pultjánál )
CSOBÁNKA TÉR: HÉTFŐTŐL – PÉNTEKIG: 11:30 – 14:00 (a II. emeleti Laboratóriumban, 14:00 – 20:00 között a Vörösvári úti szakrendelő földszintjén található Betegfelvételi pultjánál)

E-mailben
Ha először jár Rendelőintézetünk Laboratóriumában és kitölti az online leletküldésre vonatkozó beleegyező nyilatkozatot, akkor rendszerünk rögzíti az e-mail címét, azonban a vonatkozó adatvédelmi előírásoknak megfelelően, minden alkalommal, szóban jeleznie kell, hogy az adott e-mail cím érvényes és arra küldhető az eredmény.

Háziorvosnál
Amennyiben háziorvosa küldte laboratóriumi vizsgálatra vagy a háziorvosnál történt a vérvétel, leletét a háziorvosi rendelőben is elkérheti.

Szakrendeléseken
Amennyiben a Szent Margit Rendelőintézet szakorvosai küldték laboratóriumi vizsgálatra, leletét a szakrendelésen is elkérheti. Kivételt képeznek ez alól a mikrobiológiai (tenyésztés) és vércsoport meghatározás vizsgálatok eredményei, melyek csak a Laboratóriumban, személyesen vehetők át.

Veszélyes hulladékgyűjtés - háztartásokban keletkező tűk és fecskendők leadás

A Szent Margit Rendelőintézet telephelyein, a Vörösvári úton és a Csobánka téren a laboratóriumi szakrendeléseken hétköznapokon 06.30-14.00 óra között  lehetőséget biztosítunk a lakosságnál képződő, hulladékká vált injekciós tűk, injekciós fecskendők, tűvel ellátott injekciós fecskendők és infúziós szerelékek biztonságos összegyűjtésére és leadására. Kérjük, hogy környezetük biztonsága érdekében használják ki a veszélyes hulladék összegyűjtésére kínált lehetőséget. 

Területi ellátási kötelezettség: Budapest III. kerület, Üröm, Pilisborosjenő

Szent Margit Rendelőintézet © 2022 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

Tájékoztatás COVID-19 elleni védőoltásra való regisztrációról

Tisztelt Pácienseink!

Egymás egészségének megőrzése érdekében, tekintettel a járványhelyzetre, az alábbi intézkedések maradéktalan betartását kérjük Önöktől: 

 

Rendelőintézetünkbe kizárólag kézfertőtlenítés után léphetnek be, a maszk helyes viselete pedig kötelező az intézmény területén.

 

Egymástól tartsák meg a 1,5-2 méter távolságot.

 

Lehetőség szerint egyedül érkezzenek szakrendeléseinkre.

 

Együttműködésüket köszönjük!