Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
Főoldal Szakrendeléseink Laboratórium

Laboratórium

Területi ellátási kötelezettség: Budapest III. kerület, Üröm, Pilisborosjenő

 

TÁJÉKOZTATÁS

Felhívjuk Pácienseink figyelmét, hogy laboratóriumi vizsgálatainkra az alábbi módon kérhetnek időpontot:

 • TELEFONON - munkanapokon 8:00 - 16:00 óra között központi telefonszámainkon (+36 1 388 9180 és +36 1 454 7500 - előjegyzés - 2-es gomb)
 • ONLINE - weboldalunk nyitóoldaláról elérhető online előjegyzési rendszeren keresztül, amennyiben személyesen már regisztrált Rendelőintézetünkben

Terheléses cukorvizsgálatra továbbra is laboratóriumaink közvetlenül adnak időpontot, ennek részleteiről itt, az aloldalon, lentebb tájékozódhatnak. 

Általános laboratóriumi vizsgálatokkal kapcsolatban laboratóriumaink közvetlenül adnak információt munkanapokon 10:00 - 12:00 óra között (+36 1 388 9180/124 vagy +36 1 454 7500/286)

Együttműködésüket köszönjük!  

A Szent Margit Rendelőintézet kizárólag a III. kerületi vagy illetékességi területen belüli állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező, vagy a III. kerületi családorvosi beutalóval érkező páciensek laborvizsgálatát tudja elvégezni. Laboratóriumunk munkatársai hétfőtől péntekig 6:30-tól 10:00-ig veszik le a vizsgálathoz szükséges vérmintákat.
 

A VÉRVÉTEL RENDJE:

Helyszín: Rendelési idő:
Vörösvári úti szakrendelő: 06.30 – 10.00 között csak az időponttal rendelkező betegeket tudjuk fogadni
Csobánka téri szakrendelő: 06.30- 10.00 között csak az időponttal rendelkező betegeket tudjuk fogadni

Mintaleadás
Laboratóriumunk a családorvos vagy szakorvos kérésére számos mintát fogad be és dolgoz fel (pl. vizelet, széklet, torok- és orrváladék, sebváladék, stb.) A minták leadására - amennyiben vérvételre nincsen szükség - időpontfoglalás nélkül is van lehetőség a vérvétel ideje alatt (6:30 - 10:00). Ebben az esetben a laboratórium előtt kihelyezett automatán a "mintaleadás"-t kell választani. Ezen túlmenően hétfőtől csütörtökig 9:00 – 11:30 között FÉLÓRÁNKÉNT szintén időpont nélkül fogadjuk be a hozott mintákat.

Vérvétel menete:

 • Laboratóriumunkban automata betegirányítási rendszer működik, ezért kérjük, hogy előjegyzett időpontjához legalább 10 perccel korábban érkezzen a vizsgálatra.
 • Épületünk II. emeletén, a betegfelvételi pult és a vérvételi helyiség között keresse meg a hívószám kiadó automatát. Az automata kérni fogja 9 jegyű TAJ-számát, ezért kérjük, TAJ-kártyáját időben készítse elő.
 • A laboratóriumi vizsgálatokat a betegfelvételi pultnál dolgozó munkatársaink rögzítik rendszerünkbe, hívószáma tehát elsőként a betegfelvételi pult fölött található kijelzőn jelenik meg. Kérjük, a gyors adatfelvétel érdekében – akár felnőtt, akár kiskorú – készítse elő:
  • beutalóját,
  • TAJ-kártyáját,
  • személyi igazolványát és
  • lakcímkártyáját.
 • A betegfelvételt követően a vérvételi helyiség fölött található kijelzőn fog megjelenni hívószáma és kollégáink leveszik a szükséges mintát.
 • Javasoljuk, hogy a vérvételt követően a váróban foglaljon helyet 1-2 percre.

Laboratóriumi vizsgálattal kapcsolatos fontos tudnivalók

 • a beutalón szerepelni kell a beküldő orvos körpecsétjének, a kilencjegyű ágazati kódjának, illetve az aláírásának
 • feltétlenül szükséges feltüntetni a beutalón a kért vizsgálatokat, mert kizárólag azokat áll módunkban elvégezni
 • a terheléses vércukor vizsgálat elvégzéséhez is előjegyzés szükséges, amelyet  személyesen adnak a laboratóriumban vagy telefonon (csak terheléses vércukor vizsgálatra).
  Kérjük, lehetőség szerint telefonon munkanapokon 12:00 - 14:00 között kérjen időpontot!
 • Vörösvári út: +36 1 388 9180/124-es mellék
  Csobánka tér+36 1 454 7500/286-os mellék 
 • egyes vizsgálatok pl. sportorvosi, üzem-egészségügyi, 18 év feletti tanulók, iskolaorvos által előírt vizsgálatainak elvégzése térítésköteles
 • Amennyiben NEAK által nem támogatott vizsgálatra van szüksége, térítéses szolgáltatásainkról ITT talál információt.   

Leletkiadás
Laboratóriumi leletét EESZT-n keresztül, személyesen, e-mailben, háziorvosánál vagy a beküldő szakrendelésen kaphatja meg.

EESZT-n keresztül
Az EESZT Lakossági Portál felületén (https://eeszt.gov.hu) Ügyfélkapus bejelentkezést követően bármikor megtekintheti az egészségügyi ellátás során keletkezett EESZT-be továbbított információkat, így laboratóriumi leletét is. 


Személyesen
A leletkiadás helye független a vizsgálat helyétől (kivételt képez ez alól a vércsoport meghatározás és a tenyésztési eredmények), vagyis a Vörösvári úton végzett vizsgálatok eredményei átvehetők a Csobánka téri rendelőben is, és viszont.

Napok: Rendelési idő:
VÖRÖSVÁRI ÚT: HÉTFŐTŐL – PÉNTEKIG: 11.30 – 20.00 (11:30 – 14:00 között a II. emeleti Laboratóriumban, 14:00 – 20:00 között a Rendelőintézet földszintjén található Betegfelvételi pultjánál )
CSOBÁNKA TÉR: HÉTFŐTŐL – PÉNTEKIG: 11:30 – 14:00 (a II. emeleti Laboratóriumban, 14:00 – 20:00 között a Vörösvári úti szakrendelő földszintjén található Betegfelvételi pultjánál)

E-mailben
Ha először jár Rendelőintézetünk Laboratóriumában és kitölti az online leletküldésre vonatkozó beleegyező nyilatkozatot, akkor rendszerünk rögzíti az e-mail címét, azonban a vonatkozó adatvédelmi előírásoknak megfelelően, minden alkalommal, szóban jeleznie kell, hogy az adott e-mail cím érvényes és arra küldhető az eredmény.

Háziorvosnál
Amennyiben háziorvosa küldte laboratóriumi vizsgálatra vagy a háziorvosnál történt a vérvétel, leletét a háziorvosi rendelőben is elkérheti.

Szakrendeléseken
Amennyiben a Szent Margit Rendelőintézet szakorvosai küldték laboratóriumi vizsgálatra, leletét a szakrendelésen is elkérheti. Kivételt képeznek ez alól a mikrobiológiai (tenyésztés) és vércsoport meghatározás vizsgálatok eredményei, melyek csak a Laboratóriumban, személyesen vehetők át.

Veszélyes hulladékgyűjtés - háztartásokban keletkező tűk és fecskendők leadás

A Szent Margit Rendelőintézet telephelyein, a Vörösvári úton és a Csobánka téren a laboratóriumi szakrendeléseken hétköznapokon 06.30-14.00 óra között  lehetőséget biztosítunk a lakosságnál képződő, hulladékká vált injekciós tűk, injekciós fecskendők, tűvel ellátott injekciós fecskendők és infúziós szerelékek biztonságos összegyűjtésére és leadására. Kérjük, hogy környezetük biztonsága érdekében használják ki a veszélyes hulladék összegyűjtésére kínált lehetőséget. 

 

Szent Margit Rendelőintézet © 2023 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

Tájékoztatás felnőtt orvosi ügyeleti változásról, szakrendelések költözéséről

T Á J É K O Z T A T Á S

 

Felhívjuk a kerület lakosságának figyelmét, hogy a felnőtt orvosi ügyelet ezentűl a Csobánka téri szakrendelő (1039 Budapest, Csobánka tér 6.) épületében érhető el. A részletekről weboldalunkon az Ügyelet menüpont Felnőtt orvosi ügyelet almenüpontjában tájékozódhatnak.

 

Tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy a Bőrgyógyászat, bőr- és nemibeteg gondozó, valamint az Onkológiai gondozó a Vörösvári útról elköltözött a 1033 Budapest, Laktanya u. 4. szám alá. 

Kérjük, amennyiben általános információt szeretnének kérni, 7:00 - 8:00, valamint 16:00 - 20:00 óra között hívják központi elérhetőségeinket!

 

Együttműködésüket köszönjük!