A méz legnagyobb mennyiségben körülbelül 80%-ban szénhidrátokat tartalmaz főképp glükóz és fruktóz formájában, de kisebb mennyiségben szacharóz is található benne. Víztartalma 16-20 % között mozog. A víztartalom jelentősen befolyásolja az eltarthatóságot és a minőséget.
Miért jó mézet fogyasztani?
Kinek nem ajánlott a mézfogyasztás?
Mennyit érdemes fogyasztani?
37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról alapján:
Tisztelt Pácienseink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Digitális Állampolgárság Program (DÁP) applikáció egyelőre kizárólag rendőri intézkedések esetében váltja ki a fizikai személyazonosító igazolványokat, más ügyintézés esetében, így egészségügyi szolgáltatás igénybevételénél még nem használható, és az infrastrukturális feltételei sem biztosítottak. Ezért kérjük Önöket, hogy továbbra is hozzák magukkal fizikai okmányaikat (a személyi igazolványt, lakcímkártyát és a TAJ-kártyát) annak érdekében, hogy Rendelőintézetünk ellátását igénybe tudják venni.