Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
FőoldalÁltalános Mi a különbség a tüdőszűrés és tüdőgyógyászati vizsgálat között?

Mi a különbség a tüdőszűrés és tüdőgyógyászati vizsgálat között?

2020. 10. 14.

Sokszor tapasztaljuk, hogy a páciensek számára félreérthető vagy nem egyértelmű, mikor és milyen feltételekkel egyeztessenek időpontot tüdőszűrésre, és mikor szükséges tüdőgyógyászati vizsgálatra előjegyzést kérni.

Mi a különbség a tüdőszűrés és tüdőgyógyászati vizsgálat között?

Tüdőszűrés keretében népegészségügyi és foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokat végzünk, panaszmentes betegen. Ez a következőket jelenti:

  • 40 éves kor alatt a tüdőszűrést térítés ellenében, jogszabályi előírás alapján 1700 Ft-ért tudjuk elvégezni. Amennyiben a háziorvos, szakorvos vagy a Foglalkozás Egészségügyi Szolgálat küldi páciensét kifejezetten tüdőszűrésre (ennek ténye a beutalón is szerepel), időpontot call centerünkön keresztül, a 06 21 383 37 91-es telefonszámon kell kérnie hétköznapokon 7:00 – 15:30 között. Az előzőekben megfogalmazott kritériumok vonatkoznak a területen kívüli ellátottakra is.
  • 40 éves kor fölött a területi ellátási kötelezettségünk alá eső lakosoknak évente egyszer, beutaló nélkül, térítésmentesen tudjuk elvégezni a tüdőszűrést, hiszen ez népegészségügyi vizsgálatnak minősül.  Ebben az esetben is call centerünk ad időpontot a 06 21 383 37 91-es telefonszámon, hétköznapokon 7:00 – 15:30 között.

A Tüdőgondozóban tüdőgyógyászaink fogadják azokat a betegeket, akiknek családorvos vagy szakorvos adott beutalót. Esetükben már valamilyen, a tüdő működésével összefüggő egészségügyi probléma fennállása gyanítható, ezért tüdőgyógyászati vizsgálat indokolt. Ez esetben kérjük, a Tüdőgondozó munkatársait hívják időpont egyeztetés érdekében a 06 1 430 2450/301-es telefonszámon. Azon betegeink, akik gondozás alatt állnak a Tüdőgondozóban, kérjük, minden esetben a Tüdőgondozót vagy kezelőorvosaik közvetlen mellékét hívják.

A Tüdőszűréssel kapcsolatos összes információról ide kattintva tájékozódhat.

A Tüdőgondozó tüdőgyógyászainak rendelési idejéről, szakmai tevékenységéről a ide kattintva kaphat teljes körű információt.

További híreink

Ismét egészségnapot szervezünk a Vörösvári úti szakrendelőben!
2024. 03. 25.
Ismét egészségnapot szervezünk a Vörösvári úti szakrendelőben!
Bővebben »
Kihagyhatatlan húsvéti EMSella bérletakció!
2024. 03. 07.
Kihagyhatatlan húsvéti EMSella bérletakció!
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2024 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

TÁJÉKOZTATÓ RÖNTGEN

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy a Vörösvári úti szakrendelőben a röntgen műszaki okok miatt csökkentett kapacitással működik, átmenetileg csak a szakrendelések által küldött betegeket tudjuk ellátni. Háziorvosi beutalóval kizárólag a Csobánka téren fogadjuk pácienseinket, valamint mellkas röntgent is ott tudunk készíteni.

Megértésüket köszönjük!