Közérdekű információk

Egészségügyi szakdolgozók szakmai és kommunikációs továbbképzésére nyílik lehetőség az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával.

Pályázó: Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft.
Projekt neve: Szakmai és szakirányú kompetencianövelő képzések a III. kerületi Szent Margit Rendelőintézetben

Befejeződött a képzési program – közlemény

Projekt leírása:

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja (TÁMOP) keretében, az Európai Unió támogatásával a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. jelentős, minőségi humánerőforrás-fejlesztést hajthat végre. A TÁMOP-6.2.2.A-KMR/11-1-2012-0004 jelű pályázat során megítélt 49 999 999 forint vissza nem térítendő támogatás lehetővé teszi 14 fő egészségügyi szakdolgozó szakmai továbbképzését, illetve további 36 fő komplex együttműködési és kommunikációs kompetencia-fejlesztését, a betegek magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében.

Az egészségügyi szakdolgozók a projekt során egy-másfél éves akkreditált szakmai továbbképzéseken vesznek részt. A program eredményeképpen a következő, naprakész ismeretekkel rendelkező szakemberek segítik majd a Szent Margit Rendelőintézet mindennapi gyógyító munkáját és szolgálják Óbuda lakosainak egészségét:

• sürgősségi szakápolók
• diabetológiai szakápoló
• felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló
• kardiológiai és angiológiai szakasszisztensek
• epidemológiai szakápoló
• audiológiai szakasszisztens és hallásakusztikus
• fizioterápiás szakasszisztens
• szonográfus szakasszisztensek
• endoszkópos szakasszisztens

A projekt keretében az Intézet további 36 munkatársa komplex együttműködési és kommunikációs kompetencia-fejlesztő tréningen vesz részt, amely stressz- és konfliktuskezelést is tartalmaz.

„Ez a továbbképzési program lehetővé teszi szakdolgozóink számára, hogy olyan kiegészítő szakképesítésekhez jussanak, amelyeknek a megszerzésére egyébként nem volna lehetőségük, azok idő- és költségvonzata miatt.” – hangsúlyozta Szente Zsuzsa, a Szent Margit Rendelőintézet ápolási igazgatója, a projekt szakmai vezetője. „Intézetünk arra törekszik, hogy Óbuda lakosai számára minél magasabb színvonalú egészségügyi ellátást tudjon biztosítani felkészült, képzett szakasszisztensekkel, szakápolókkal, motivált és hatékonyan együtt dolgozó munkatársakkal.

Kedvezményezett
Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft.
Cím: 1032 Budapest Vörösvári út 88-96.
Telefon: +36 1 388 91 80
Fax: +36 1 388 69 24
Email: info@obudairendelok.hu
Ügyvezető igazgató: Dr. Thomka György

Közreműködő szervezet
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Cím: 1134 Budapest, Váci út 45. “C” épület
Központi telefonszám: +36 1 273 42 50
www.esza.hu

Irányító Hatóság
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Telefon: +36 40 638 638
www.nfu.hu

 

nfu eu_esza_kotelezo