Akadálymentes
Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Kapcsolat
FőoldalÁltalános Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja

Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja

2020. 08. 14.

Egészségi állapotuk iránt érdeklődő pácienseket vártuk az idei év utolsó szűrőnapján, az Óbudai Egészségnapon szeptember 12-én, szombaton a Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti szakrendelőjében.

Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja

Az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda munkatársai a járványügyi szabályok maximális betartása mellett szervezte meg a programot, ehhez természetesen szükség volt a Rendelőintézetbe érkezők szabálykövetésére is, akik mindannyian törekedtek a helyes maszkviseletre, a kézfertőtlenítésre és a szociális védőtávolság megtartására.

Kora délutánig 139-en éltek a változatos szűrőprogramok lehetőségével. Általánosságban elmondható, hogy a hölgyek sokkal inkább fordítanak figyelmet egészségükre, hiszen a látogatók közel kétharmadát tették ki a nők, azonban a férfiak védelmében elmondhatjuk, hogy amíg a részvételi arányuk az elmúlt években meglehetősen csekély volt, részvételük azonban folyamatosan növekvő tendenciát mutat.

A statisztikák azt mutatják, hogy akik ellátogattak az Óbudai Egészségnapra, átlagosan két szűrésen vettek részt, melyek közül kifejezetten nagy népszerűségnek örvendett a bőrgyógyászati, kardiológiai és szemészeti szűrés, a vércukor- valamint a koleszterinmérés, de szép számban látogatták a szájüregi vizsgálatot, a táplálkozási és mozgásszervi tanácsadást, végeztettek allergia tesztet, és sokan voltak kíváncsiak, milyen eredményt mutat a testösszetétel-mérés.

A járványügyi helyzetre tekintettel 2020-ban már nem tartunk több szűrőnapot a Szent Margit Rendelőintézetben, ez a döntés pedig érinti az Egészségkörút Óbudán programsorozatot is, amelynek csak két állomását tudtuk idén megtartani, a további állomásokat azonban a pandémia miatt törölni kellett. Bízunk benne, hogy a járványügyi helyzet mielőbb javulni fog és 2021-ben a terveknek megfelelően tudjuk újra útjára indítani Óbuda-Békásmegyer egyik emblematikussá vált egészségügyi szűrőprogram-sorozatát.

További híreink

Ismét lesz véradás a Vörösvári úton!
Ismét lesz véradás a Vörösvári úton!
2020. 09. 01.
Ismét lesz véradás a Vörösvári úton!
Bővebben »
TÁJÉKOZTATÁS
TÁJÉKOZTATÁS
2020. 08. 14.
TÁJÉKOZTATÁS
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2020 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

Tájékoztatás a megváltozott működési rendről

Tisztelt Páciensünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben személyesen keresi fel Rendelőintézetünket, az alábbi higiéniai és viselkedési elvárásoknak szíveskedjen
MARADÉKTALANUL ELEGET TENNI: 

Együttműködését köszönjük, és jó egészséget kívánunk!

Szent Margit Rendelőintézet