Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
FőoldalÁltalános Ötösre vizsgázott a Szent Margit Rendelőintézet közössége

Ötösre vizsgázott a Szent Margit Rendelőintézet közössége

2020. 07. 03.

Idén július 2-án tartotta meg Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, a Szent Margit Rendelőintézet, valamint az Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata hagyományos Semmelweis napi ünnepségét. A rendezvény szervezői – az óvatosság jegyében – ezúttal a szokásoshoz képest szűkebb körű ünneplést tartottak.

Ötösre vizsgázott a Szent Margit Rendelőintézet közössége

Az ünnepség Dr. Kiss László polgármester köszöntőjével kezdődött, aki háláját fejezte ki az elmúlt hónapok áldozatos munkájáért, megköszönte, hogy az egészségügyi dolgozókat nem kellett ösztökélni, mindenki pontosan tudta, mi a feladata és végig a helyzet magaslatán álltak. Mint elmondta, már gyermekkora óta érintett az egészségügyben édesanyja és testvére révén, akik szintén a betegellátásban vállaltak szerepet.

A Szent Margit Rendelőintézet részéről Dr. Budai András ügyvezető igazgató beszédében kiemelte, hogy bár a hazai járványügyi helyzet alapjaiban változtatta meg az intézmény működését, mégis sikerült gyorsan, szervezetten és hatékonyan reagálni az újabb és újabb helyzetekre.

Ez a rendkívüli időszak bizonyítéka volt annak, hogy még eddig ki nem próbált eljárások is működőképesek, a kiváló ötletek pedig új perspektívába helyezhetnek szakrendeléseket.” – mondta Dr. Budai András, aki példaként emelte ki a fül-orr-gégészet, a gasztroenterológia, valamint a pszichiátriai területét, hiszen ezek a szakrendelések élen jártak a páciensekkel folytatott távkonzultációkban. Elismerően beszélt többek között a gyógytornászok online megtartott foglalkozásairól, a bőrgyógyászati esetek képi dokumentációjáról, amely a diagnosztizálást segítette, valamint az urológiai munkatársak áldozatkészségét, akik alkalmanként házhoz vitték a betegek számára szükséges eszközöket.

A Semmelweis napi ünnepségen több munkatársunk is díjazottként volt jelen.
Hárman teljesítettek szolgálatot az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, ahol koronavírussal fertőzött időseket ápoltak – ők polgármesteri dicséretben részesültek. Ezúton is gratulálunk Kissné Littmann Zsuzsannának, Szentesi Ibolyának és Horváthné Berki Nikolettnek.

2020-ban is több munkatársunk jubilált, a Rendelőintézet kötelékében eltöltött tevékenységért hűségjutalomban részesültek:

  • Dr. Argay Katalin szakorvos (15 év)
  • Meszner Károly gyógytornász (15 év)
  • Dr. Malkvits Márta gyermekfog-szakorvos (30 év)
  • Kucser Andrásné asszisztens (30 év)
  • Mészáros Istvánné asszisztens (40 év)

 

További híreink

Ismét egészségnapot szervezünk a Vörösvári úti szakrendelőben!
2024. 03. 25.
Ismét egészségnapot szervezünk a Vörösvári úti szakrendelőben!
Bővebben »
Kihagyhatatlan húsvéti EMSella bérletakció!
2024. 03. 07.
Kihagyhatatlan húsvéti EMSella bérletakció!
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2024 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

TÁJÉKOZTATÓ RÖNTGEN

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy a Vörösvári úti szakrendelőben a röntgen műszaki okok miatt csökkentett kapacitással működik, átmenetileg csak a szakrendelések által küldött betegeket tudjuk ellátni. Háziorvosi beutalóval kizárólag a Csobánka téren fogadjuk pácienseinket, valamint mellkas röntgent is ott tudunk készíteni.

Megértésüket köszönjük!