Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
FőoldalÁltalános Tovább fejlődnek a Rendelőintézet laboratóriumi szolgáltatásai

Tovább fejlődnek a Rendelőintézet laboratóriumi szolgáltatásai

2019. 11. 07.

Rendkívül kedvezőek az elmúlt bő fél év tapasztalatai a Szent Margit Rendelőintézet laboratóriumaiban – derül ki a dolgozók beszámolói, valamint a páciens visszajelzések alapján.

Tovább fejlődnek a Rendelőintézet laboratóriumi szolgáltatásai

2019. májusától előjegyzés alapján várjuk pácienseinket a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőben 6:30 és 10:00 között. A korábban tapasztalt több órás várakozást az időpont kérési rendszer kiszámíthatóvá tette, ráadásul csupán 2-3 munkanapos előjegyzéssel dolgozik a Rendelőintézet call centere, amely hétköznapokon 7:00 és 15:30 között érhető el a +36 21 383 22 29-es telefonszámon.

Az intézmény laboratóriumi szolgáltatását 2019. október 14-e óta a Corden International Magyarország Kft. látja el, az általuk üzemeltetett informatikai háttér pedig lehetővé teszi, hogy a laborkémiai, vagyis a vérvétel során keletkező leletekről Ön és – igény esetén – háziorvosa is e-mailben kapjon tájékoztatást. Ehhez a jövőben az adatvédelmi jogszabályok értelmében egyetlen nyilatkozatot kell kitölteni a betegnek, ezt követően a leletek, eredmények automatikusan érkeznek majd a megadott e-mail címre.

A tenyésztésre leadott mikrobiológiai minták (pl. vizelet, széklet, stb.) leadását továbbra is időpontkérés nélkül biztosítjuk a páciensek számára hétfőtől péntekig 9:00 és 11:00 között. Ezekhez a tenyésztésekhez a mikrobiológiai labor jelenleg egy másik szoftvert használ, ezért azok egyelőre nyomtatott formában vehetők át a Vörösvári úti szakrendelőben a leletkiadás rendjében. Kényelmi szolgáltatásaink bővítése érdekében már elindítottuk azt az informatikai háttérfejlesztést, amely révén hamarosan elérhetők lesznek online formában is a mikrobiológiai leletek.

Bizonyára sokan hallottak már az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térről, vagyis az EESZT-ről, amely az orvosok számára elérhető online rendszer és többek között a leletek nyilvántartására szolgál. Az EESZT-hez van hozzáférése az Ön orvosának is, így a vérvétel és a mikrobiológiai tenyésztés leletei is megtekintheti elektronikusan.

Havonta több kérdés is érkezik hozzánk a sürgősségi vérvételekkel kapcsolatban. Rendelőintézetünk laboratóriuma továbbra sem végez ilyen típusú vérvételt, azonban háziorvosának módjában áll elvégezni ezt a vérvételt és kérvényezni a leletezést, de szükség esetén fekvőbeteg ellátó intézménybe vagy sürgősségi osztályra is utalhatja a páciensét.

További híreink

Ismét egészségnapot szervezünk a Vörösvári úti szakrendelőben!
2024. 03. 25.
Ismét egészségnapot szervezünk a Vörösvári úti szakrendelőben!
Bővebben »
Gyermek szakrendelésekkel bővült a Szent Margit Rendelőintézet tevékenysége
2024. 01. 11.
Gyermek szakrendelésekkel bővült a Szent Margit Rendelőintézet tevékenysége
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2024 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

TÁJÉKOZTATÓ RÖNTGEN

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy a Vörösvári úti szakrendelőben a röntgen műszaki okok miatt csökkentett kapacitással működik, átmenetileg csak a szakrendelések által küldött betegeket tudjuk ellátni. Háziorvosi beutalóval kizárólag a Csobánka téren fogadjuk pácienseinket, valamint mellkas röntgent is ott tudunk készíteni.

Megértésüket köszönjük!