Akadálymentes
Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Kapcsolat
FőoldalÁltalános Tovább fejlődnek a Rendelőintézet laboratóriumi szolgáltatásai

Tovább fejlődnek a Rendelőintézet laboratóriumi szolgáltatásai

2020. 09. 01.

Rendkívül kedvezőek az elmúlt bő fél év tapasztalatai a Szent Margit Rendelőintézet laboratóriumaiban – derül ki a dolgozók beszámolói, valamint a páciens visszajelzések alapján.

Tovább fejlődnek a Rendelőintézet laboratóriumi szolgáltatásai

2019. májusától előjegyzés alapján várjuk pácienseinket a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőben 6:30 és 10:00 között. A korábban tapasztalt több órás várakozást az időpont kérési rendszer kiszámíthatóvá tette, ráadásul csupán 2-3 munkanapos előjegyzéssel dolgozik a Rendelőintézet call centere, amely hétköznapokon 7:00 és 15:30 között érhető el a +36 21 383 22 29-es telefonszámon.

Az intézmény laboratóriumi szolgáltatását 2019. október 14-e óta a Corden International Magyarország Kft. látja el, az általuk üzemeltetett informatikai háttér pedig lehetővé teszi, hogy a laborkémiai, vagyis a vérvétel során keletkező leletekről Ön és – igény esetén – háziorvosa is e-mailben kapjon tájékoztatást. Ehhez a jövőben az adatvédelmi jogszabályok értelmében egyetlen nyilatkozatot kell kitölteni a betegnek, ezt követően a leletek, eredmények automatikusan érkeznek majd a megadott e-mail címre.

A tenyésztésre leadott mikrobiológiai minták (pl. vizelet, széklet, stb.) leadását továbbra is időpontkérés nélkül biztosítjuk a páciensek számára hétfőtől péntekig 9:00 és 11:00 között. Ezekhez a tenyésztésekhez a mikrobiológiai labor jelenleg egy másik szoftvert használ, ezért azok egyelőre nyomtatott formában vehetők át a Vörösvári úti szakrendelőben a leletkiadás rendjében. Kényelmi szolgáltatásaink bővítése érdekében már elindítottuk azt az informatikai háttérfejlesztést, amely révén hamarosan elérhetők lesznek online formában is a mikrobiológiai leletek.

Bizonyára sokan hallottak már az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térről, vagyis az EESZT-ről, amely az orvosok számára elérhető online rendszer és többek között a leletek nyilvántartására szolgál. Az EESZT-hez van hozzáférése az Ön orvosának is, így a vérvétel és a mikrobiológiai tenyésztés leletei is megtekintheti elektronikusan.

Havonta több kérdés is érkezik hozzánk a sürgősségi vérvételekkel kapcsolatban. Rendelőintézetünk laboratóriuma továbbra sem végez ilyen típusú vérvételt, azonban háziorvosának módjában áll elvégezni ezt a vérvételt és kérvényezni a leletezést, de szükség esetén fekvőbeteg ellátó intézménybe vagy sürgősségi osztályra is utalhatja a páciensét.

További híreink

Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja
Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja
2020. 09. 14.
Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja
Bővebben »
Ismét lesz véradás a Vörösvári úton!
Ismét lesz véradás a Vörösvári úton!
2020. 09. 01.
Ismét lesz véradás a Vörösvári úton!
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2020 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

Tájékoztatás a megváltozott működési rendről

Tisztelt Páciensünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben személyesen keresi fel Rendelőintézetünket, az alábbi higiéniai és viselkedési elvárásoknak szíveskedjen
MARADÉKTALANUL ELEGET TENNI: 

Együttműködését köszönjük, és jó egészséget kívánunk!

Szent Margit Rendelőintézet