Akadálymentes
Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Kapcsolat
FőoldalEFI Rendezvények Mentális egészségfejlesztés a kerületi iskolákban

Mentális egészségfejlesztés a kerületi iskolákban

2019. 04. 01.

Töretlen lendülettel folytatja munkáját az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda, amely a Szent Margit Rendelőintézet égisze alatt működik. Az EFI csapata alaposan előkészített szakmai programot állított össze a kerületi iskolák pedagógusai és diákjai számára.

Mentális egészségfejlesztés a kerületi iskolákban

 

Az iskolai egészségfejlesztés ezúttal a diákok körében folytatódik. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai tanórák keretében 7-8. osztályos tinédzsereknél vállalkoztak arra, hogy önismeretüket elmélyítsék, hiszen ez az egyik alappillére a mentális egészség megőrzésének. A jelen kor kívánalmainak megfelelően a foglalkozásokat szintén workshop formában, a tanulók aktív bevonásával tartják. A 45 perces alkalmak célja, hogy a résztvevők képet kapjanak arról, mit láttatnak magukról és mit látnak belőlük a többiek, de fontos szerepet kap az önértékelés, a konfliktuskezelés, az érzelmek kezelése, a társas kapcsolatok minősége, az agresszió/bántalmazás/zaklatás kezelése, valamint az kamaszkor, a női-férfi szerepek, illetve az intimitás definiálása is.

A kreativitást igénylő és játékos feladatokból a szakértők olyan következtetéseket vonnak le, olyan összefüggésekre világítanak rá, amelyek a diákok lelki épüléséhez elengedhetetlenek. Az egyéni tevékenység után kiscsoportban folytatták a munkát, majd sor került a nagy csoportos foglalkozásra, amely a közösség formálására, „összekovácsolására” is alkalmas. 

„A gyerekek azon túl, hogy aktívan és proaktívan voltak jelen ezeken a foglalkozásokon, látszott, hogy valóban megmozgatta őket valód énképük és az a kép is, amit a környezetük felé mutatnak. A közös munka során olyan érzelmeket és gondolatokat tárhattak fel és oszthattak meg egymással, valamint az EFI szakembereivel, amelyeket a hétköznapi rutin során kevésbé tudatosan élnek és fogalmaznak meg.” – mondta el Szente Zsuzsa, az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője.

Az EFI szeretné a módszert minél több kerületi iskolába eljuttatni, hogy a gyerekek sokkal tudatosabban készüljenek fel a rohanó világ kihívásaira.

További híreink

A péntek 13-a szerencsésnek bizonyult
A péntek 13-a szerencsésnek bizonyult
2019. 09. 14.
A péntek 13-a szerencsésnek bizonyult
Bővebben »
Úszásoktatás iskolaérett óvodások (nagycsoportosok) számára
Úszásoktatás iskolaérett óvodások (nagycsoportosok) számára
2019. 04. 01.
Úszásoktatás iskolaérett óvodások (nagycsoportosok) számára
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2020 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

Tájékoztatás a megváltozott működési rendről

Tisztelt Páciensünk!
 

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben személyesen keresi fel Rendelőintézetünket, az alábbi higiéniai és viselkedési elvárásoknak szíveskedjen eleget tenni:

Tájékoztatjuk továbbá, hogy amennyiben olyan külföldi országból tér haza, amely a hatályos szabályozás szerint sárga vagy vörös besorolású és a protokoll szerinti PCR teszt elvégzése válik szükségessé, MINDEN ESETBEN HÁZIORVOSÁT HÍVJA TELEFONON.

Együttműködését köszönjük, és jó egészséget kívánunk!

Szent Margit Rendelőintézet